Фотографът Кристофър Окиконе отива в Украйна още по времето на

...
 Фотографът Кристофър Окиконе отива в Украйна още по времето на
Коментари Харесай

Един фотограф за живота във война: Мизерията в някои украински села е покъртителна

 

Фотографът Кристофър Окиконе отива в Украйна още по времето на Майдана през 2024 година Той наблюдава всички процеси в необикновено въздействащи фрагменти. Сега прекарва 50% от времето си в Киев, 50% в Ню Йорк. Историята на войната в неговите фотоси е разтърсваща, хващаща за гърлото и отвратително действителна.

Снимка: Кристофър Окиконе

„ Не можете да си визиите в селата за каква бедност става дума. Това е ужасяваща картина. В Киев имам естествен живот. Пускам си музика, сготвям, пиша. Обработвам фотоси и точно като погледна какво съм уловил, не мога да допускам, че се занимавам с битови неща, а някъде там умират хора “, раказва през сълзи Кристофър. 

 Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък 2 мин. Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък  ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент 3 мин. ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент  Отбелязваме Спасовден 2 мин. Отбелязваме Спасовден  Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел 2 мин. Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел  Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ) 5 мин. Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ)  Блъснаха моторист на бул. „ Черни връх “ в София (ВИДЕО) 1 мин. Блъснаха моторист на бул. „ Черни връх “ в София (ВИДЕО)  Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък 2 мин. Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък  ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент 3 мин. ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент  Отбелязваме Спасовден 2 мин. Отбелязваме Спасовден  Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел 2 мин. Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел  Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ) 5 мин. Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ)  Блъснаха моторист на бул. „ Черни връх “ в София (ВИДЕО) 1 мин. Блъснаха моторист на бул. „ Черни връх “ в София (ВИДЕО)

Той обаче похвали и украинската войска.

„ Бях очевидец какъв брой доста реализираха при освобождението на Буча. Видях доста съветски бойци, повалени от украинската мощност. А аз знам на какво са способни руснаците. Самият аз имам родственици в Полша, чувал съм истории за Втората международна война. Именно по тази причина пристигнах на фронта, желаех да изпитам това възприятие, на всеобщото приятелство “, споделя фотографът.

Кристофър признава, че от време на време не съумява да вдигне обектива независимо, а дъха му стопира при типа на починалите. Историите са същински и животът във война е драматичен, печален и изпълнен с тъга. Но той желае да го запечата, с цел да не се не помни в никакъв случай.

Фотографите в в книгата му не са единствено негови, само че и на 93-ма публицисти. Всички пари от продажбата на книгата ще отидат за подаяние и помощ към потърпевшите украински градове и хора.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР